Guilian Sorvillo vice-kampioen in GK4 Kart Series! "Ik ging in de regen echt als een speer"

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 22:28

Karttalent Guilian Sorvillo is als tweede geëindigd in de IAME X30 Junioren-klasse van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Genk snelde de twaalfjarige piloot uit Harelbeke in de drie races knap naar de respectievelijk zesde, eerste en tweede plaats. Daarmee schoof hij in de titelstrijd een plaats naar boven op en stelde daarmee het vice-kampioenschap veilig!

 

Voorafgaand aan het raceweekeinde stond Guilian derde in het kampioenschap, op veertien punten van de koploper. Ik dacht dat de nummer twee heel goed ging zijn dit weekend. Normaal is hij dit ook, maar dit weekend zat het wat tegen voor hem. En ik ging in de regen echt als een speer, blikte een tevreden Guilian terug, die met groot plezier over het Vlaamse circuit had gedenderd.

Ik vind rijden op een natte baan heel leuk duidde de piloot van het PdB Racing Team de weersomstandigheden in Genk. Je moet dan je grenzen verleggen en het ging echt heel goed. Ik ben daar heel blij mee. Ik ben nu tweede geworden in het kampioenschap, dus een plekje opgeschoven. Dat had ik wel een beetje verwacht, maar je weet het natuurlijk nooit of dat ook gaat lukken, aldus de jonge pilloot.

Het weekeinde begon alvast goed voor Guilian want de kwalificatie verliep bepaald voorspoedig. "Die ging gewoon perfect: P1 verduidelijkte hij. Het was gewoon een goed rondje. De eerste race verliep daarna echter anders dan gehoopt. "Ik werd een beetje wijd geduwd en verloor de controle. Ik kon er echt niks aan doen. Ik viel daardoor terug naar de 34ste plek. Daarna ben ik nog teruggereden naar de zesde plek.

 

Het weekeinde begon alvast goed voor Guilian want de kwalificatie verliep bepaald voorspoedig. "Die ging gewoon perfect: P1, verduidelijkte hij. �Het was gewoon een goed rondje. De eerste race verliep daarna echter anders dan gehoopt. "Ik werd een beetje wijd geduwd en verloor de controle. Ik kon er echt niks aan doen. Ik viel daardoor terugg naar de 34ste plek. Daarna ben ik nog teruggereden naar de zesde plek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.