Giulian Sorvillo verdiend kampioen in Mini-Parilla: “Een jaar geleden had niemand dit verwacht”

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 16:11

Genk – Giulian Sorvillo heeft zich afgelopen weekend op Karting Genk verzekerd van het kampioenschap in de Mini-Parilla 60 cc van de GK4 Kart Series. De 11-jarige kartpiloot uit het Belgische Harelbeke had aan een vierde plaats in de finale voldoende voor het veiligstellen van het kampioenschap. In de heats daarvoor had de rijder van het PDB Racing Team van Peter en Nick de Bruijn met een derde en een tweede plaats ook al goede punten gescoord. Zo eindigde een ijzersterk seizoen met vele overwinningen in een verdiende titel voor de enthousiaste en beloftevolle racer. En dat moest gevierd worden!

 

Met een grote lach liep Giulian door de paddock en hij mocht meerdere flessen champagne leegspuiten. Daarbij waren zijn familie en vrienden niet veilig. Iedereen kreeg een natte douche. “Ik ben kampioen en daar ben ik heel blij mee. Een jaar geleden had niemand verwacht dat ik kampioen zou worden. Ik rij nog niet zo lang en al meteen in de snelste Mini-klasse. Dit seizoen is echt heel goed verlopen. Het begon direct met een overwinning in de eerste ronde, ook hier in Genk. In Venray had ik mijn beste race van dit seizoen. Eigenlijk zat ik er iedere ronde goed bij en zo ben ik kampioen geworden.”

Giulian wordt bij het PDB Racing Team met succes begeleid door Mathieu van Renssen. Toch had Giulian in de kwalificatie nog wat problemen. “Het ging in de warm-up sneller dan in de kwalificatie, dus dat was niet goed. Ik reed de negende tijd. In de eerste race ben ik naar P3 gereden en in de tweede race won ik nog een positie. Helaas ben ik in de finale gezakt naar P4, maar het was voldoende om kampioen te worden.”

Voorafgaand aan de finale begon het te regen en dat kwam Giulian wel goed uit. “In de regen ben ik één van de snelsten, maar deze keer kon ik niet zo goed meekomen. De lijnen waren glad en het was tricky. Ik viel terug naar P6 en kwam achter mijn teamgenoot te zitten. In de regen is het moeilijk om in te halen. Uiteindelijk spinde iemand voor me en daar kon ik van profiteren. Daarna heb ik nog een plekje goedgemaakt. In de laatste bocht zat ik naast de nummer 3, maar ik reed door een plas en spinde bijna. Gelukkig hield ik de kart wel onder controle. Het belangrijkste was het binnenhalen van het kampioenschap.”

Na de finish besefte ik het nog niet helemaal, maar ik vind het natuurlijk wel heel leuk”, zo gaf de scholier van De Tandem in Bissegem aan. “Er stonden veel fans langs de baan, heel leuk dat ik zo veel support kreeg en dat ze allemaal voor mij waren komen kijken. Na de finale mocht ik met champagne spuiten. Ik heb iedereen natgespoten en mama was als eerste aan de beurt, haha. Het was een waanzinnig seizoen en dat hebben we goed gevierd. Vorig jaar reed ik nog in de Franse competitie en konden we maar moeizaam meekomen. Kijk waar we nu staan, dat is niet normaal!”

Komend seizoen kiest Giulian voor een hoger niveau. “We gaan de overstap maken naar de X30 Junior. Ik heb nog niet eerder in een Junior gereden. Eerst is het tijd voor een break en dan gaan we vol gas trainen voor het nieuwe seizoen.”

Giulian Sorvillo wil graag het PDB Racing Team, Falcon en Mathieu van Renssen en zijn sponsoren bedanken en daarnaast uiteraard zijn ouders, zijn familie, zijn broer voor de filmpjes, zijn schoonzus en alle supporters die zijn komen kijken. In zijn race-activiteiten wordt Giulian ondersteund door zijn sponsoren Smooth en Nele Tassaert.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.